Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

 Zajímavost č. 1 - natáčíme nové CD!!! Natáčení ve vlastním studiu pokročilo zase o kus dál a tak se nám jeví to dnešní nahrávání zase úplně jiné, než to předchozí. Nyní vzniká možná poslední CD kapely a mohu říct, že materiálu je nejen hodně, ale i se zdá být velice pestrý. Na podzim Jirka Rákosník nazpíval cca 15 skladeb a teď to vše mixujeme, dotáčíme ap. 

 

Ahoj lidičky, kdo stránky sleduje pravidelně asi postrádá nějaký větší pohyb. Ano, věci se ale musí tak nějak vstřebat a tak jsem nechtěl hýbat rubrikami. Mám pro Vás novou záležitost. Po již vydané knížce MONOLOG O POCITECH jsem začal psát knihu s pokračováním tohoto dílka a dále mám rozdělanou knížku o Benátkách.  Doufám, že v roce 2013 obě knížky spatří světlo světa. Díky za projevy uznání. Moc mě potěšilo Vaše uznání...

Další aktivitu jsem zaměřil na ucelenou banku MP3 veškerých nahrávek v muzice EX 05 a také mé sólové tvorby. Prohledali jsme archív a udělali jsme z toho přehledný komplet nahrávek. Jsou tam také první natočené studio snímky EX 05 v rádiu: Princezna z cukrárny a Životní grafika. Materiálu je dost, je to přes 2 GB a cca kolem 500 skladeb. 

CD EX 05 je hotové. Je tam asi 17 skladeb. Společně s DVD vyšlo v červenci 2011.  Pokřtili jsme jej na Loděnici při oslavě 30 let EX 05

Odehrál jsem se synovou kapelou ARTES nemalý počet let  a v roce 2012 jsem přestal být hostem kapely. Např. z vystoupení v LoděnObrazekici 2008 v Benátkách byl pořízen záznam. K dispozici na: www.artes.ic. V této grupě jsem hostoval od roku 2004. 

 

V pátek 20. března 2009 přinesl Boleslavský deník článek, který napsal Jiří Macek o mých současných aktivitách, je tam o stránkách na webu a o novém CD.

Jirka Rákosník byl jmenován do síně slávy v Boleslavském Otíkovi 2008.

Našel jsem doma raritní paličku z hudebky r. 1975, kdy jsem chodil hrát s J. Horvátem.

V roce 2007 jsem vstoupil do rockové síně slávy na boleslavsku při prvním ročníku Boleslavského Otíka. Teď už máme s Jirkou Rákosníkem Otíky 2 v kapele.

V roce 2008 bylo v Otíkově nominaci v kategorii Počin roku - vydání 3 CD + DVD Inventura duše, které jsem vydal ke svým narozkám. Dopadlo to skvěle. Byl jsem cca na 6. místě, což je  skvělý!!!

DVD 25 let EX 05 už má kolem 500 lidí doma ve svých sbírkách, to samé CD a DVD 30 let EX 05. 

Ke krizi jsem se vyjádřil v jejím začátku a možná právě díky tomu jsme ji v podniku mé tiskárny zažili. MP3 je tady: 

Svět se žene tam, kam nemá...

Posílání MP3 V minulém roce jsem udělal jakousi pomyslnou inventuru a tak jsem přemýšlel, co by mě potěšilo. Už nemám tendenci se někam tlačit, ale jednu radost jsem si udělal - poslal jsem nahrávky muzikantům, které mám rád a vážím si jich. Jsou to: Radim Hladík, Olda Veselý, Oskar Petr, Jarek Nohavica, Michal Prokop, Vlasta Redl, Vašek Běhavý, Míra Imrich, Jan Nedvěd, Kamil Střihavka ap., udělal jsem si tak radost a musím pochválit sílu internetu, protože jsem všem poslal nejprve vzorek MP3, takže mi téměř všichni napsali, že jim mohu další nahrávky poslat.

Poslal jsem svou knihu s mým sólovým CD Babí léto spoustě známým lidem. Takže mají ho třeba: Roman Dragoun, Radim Hladík, Michal Prokop, Milan Klipec, Jirka Veselý, Míra Imrich, Šany Šanclová, Milan Knižák, Ladislav Jakl, Olda Veselý, Vladimír Merta, který mě moc potěšil a napsal, že to CD je skvěle natočené a že by takhle chtěl umět dělat ve studiu.